Convenant met PASH wordt opgezegd door de stad Antwerpen.

PASH (Platform Antwerpse Sociale Huurders) kwam jarenlang op voor de belangen van de sociale huurders in Antwerpen. Gemeenschappelijke problemen van sociale huurders werden besproken en er werd naar oplossingen gezocht. PASH ontstond in 1999 en was -zeker in de beginjaren- de luis in de pels.  PASH heeft een lange geschiedenis om trots op te zijn en bouwde door de jaren heen veel expertise op en zette zich op de kaart als de belangenverdediger van sociale huurders binnen en buiten Antwerpen.

De convenant vanuit de Stad Antwerpen met PASH werd dit jaar stopgezet. Hierdoor valt de jaarlijkse subsidie van 25.000 euro weg. Met dit geld werd de jaarlijkse dag van de sociale huurder georganiseerd, de maandelijkse platformvergaderingen en andere activiteiten.

Ook wordt PASH door de stad niet meer gezien als gesprekspartner, bijvoorbeeld in het driehoeksoverleg (een overleg tussen de stad, de Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappijen en PASH). In de plaats komt een nieuw model rond bewonersparticipatie. Het is nog wachten op meer informatie rond dit nieuwe model en hoe sociale huurders hierin hun stem kunnen laten horen.

pash

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s