Eerste Skilpod woningen in Zemst: betaalbare containerwoningen voor 200 euro/ maand

In Zemst werd op 1 juni de eerste zogenaamde Skilpod neergepoot. Dat is een kleinschalige, energiezuinige maar vooral een betaalbare woning. De bedoeling is dat er zo’n 10 woningen gebouwd worden op de voormalige camping Felix Cottage in Elewijt (Zemst).

wonen_kleinschalig610

 

“Meer en meer mensen houden, na het betalen van hun woonkosten, te weinig middelen over om fatsoenlijk te leven. Een betaalbare energiezuinige woning is dé uitdaging waarvoor we staan’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Wonen. Daarom ontwikkelde de provincie samen met een aantal architecten een catalogus ‘Kleinschalig Wonen’ (zie foto boven). Daarin staan huizen met een rationeel ruimtegebruik die én betaalbaar én klimaatvriendelijk zijn’.

 

Op de voormalige camping Felix Cottage in Elewijt werd vanmorgen de eerste van tien zogenaamde Skilpod-woningen rechtgetrokken. Het pilootproject kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen de provincie, gemeente en de eigenaar van de grond. “Betaalbaar wonen: het wordt vaak gezegd, maar hier wordt de daad bij het woord gevoegd. De bedoeling is om een aanbod te creëren waar je betaalbaar kan huren tussen de 200 en 250 euro per maand. Zemstenaren krijgen daarbij voorrang, de bewoners van de camping ook”, verduidelijkt burgemeester  Coopman. Als de toonwijk van deze kleinschalige woningen in Elewijt gerealiseerd is, start de provincie met een gelijkaardig project in Huldenberg.

Kijk ook naar dit filmpje:

Uit: Ring Tv Vlaams Brabant,

01/06/2016

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s