Collectief Goed verwelkomt eerste huurders!

header-huizen

Op 1 april namen de eerste twee gezinnen hun intrek in de gerenoveerde huizen van Collectief Goed.

De gezinnen van Collectief Goed zochten al jaren naar een kwalitatieve en betaalbare oplossing voor hun erg slechte woonsituatie op de private huurmarkt. Zonder resultaat. Kopen was geen optie wegens hun lage inkomen, op een grote sociale woning moet je 10 jaar of langer wachten en kwaliteit op de private huurmarkt is onbetaalbaar.

Dus zochten deze gezinnen zelf naar een oplossing, ondersteund door Samenlevingsopbouw Antwerpen stad.

Zo ontstond Collectief Goed cvba-so uit de samenwerking tussen 15 grote gezinnen in armoede en vier sociale organisaties: Samenlevingsopbouw Antwerpen stad als trekker, CAW Antwerpen, Diensten Thuis en de sociale huisvestingsmaatschappij ‘De Ideale Woning’.

De Ideale Woning bracht panden in bij Collectief Goed die zij zelf niet meer konden renoveren en verhuren en die leegstonden. Die panden werden op een creatieve wijze – door samenwerking met scholen en werkgestraften bijvoorbeeld – gerenoveerd, waardoor de kosten zo laag mogelijk werden gehouden.

Op deze manier slaagt Collectief Goed er in grote en betaalbare woningen ter beschikking te stellen van grote gezinnen in armoede. De volgende twee gezinnen maken zich klaar voor verhuis en nog 5 andere panden zijn in hun laatste stadium van renovatie.

Door samenwerking en volharding, werd een droom realiteit.

Enkele foto’s van de huizen die bijna klaar zijn voor bewoning:

Meer info op: http://collectiefgoed.be/

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s