“Minister Homans doet niet voldoende voor huisvesting erkende vluchtelingen”

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/deochtend_DO/2.43940?video=1.2639203

“Minister Homans doet niet voldoende voor huisvesting erkende vluchtelingen”

Als erkende vluchtelingen zich in Vlaanderen mogen vestigen, geraken ze heel moeilijk aan een huurwoning. Volgens de organisatie Vluchtelingenwerk Vlaanderen doet minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) niet voldoende om het probleem aan te pakken, dat meldt de VRT-nieuwsdienst.

Een asielzoeker die erkend wordt als vluchteling, krijgt twee maanden de tijd om een woning te vinden. In In ons land bevinden momenteel zo’n 20.000 mensen zich in die moeilijke situatie. “Erkende vluchtelingen moeten aan hun integratie beginnen, maar er zijn veel hinderpalen. Er is de taalachterstand, ze kunnen geen loon voorleggen en er is discriminatie op de huurmarkt”, verklaart Charlotte Vandycke in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Daarbovenop komt het tekort aan sociale woningen. “Voor de asielcrisis uitbrak, stonden er al meer dan 100.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning. We trokken in november vorig jaar al aan de alarmbel bij de minister, maar sindsdien is niet veel gebeurd. Er zijn meer maatregelen nodig om verhuurders op de privéhuurmarkt te sensibiliseren. Als je daar discriminatie tegengaat, kan je de druk op de sociale huurmarkt verlichten,” aldus Vandycke.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen schreef samen met een enkele armoedeorganisaties een open brief waarin ze oproepen tot actie en een “globale aanpak”.

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s