Afwassen met schuim van de buren

Ik heb eigenlijk een vergiftigd geschenk gekregen met mijn sociale woning. Sinds ik hier woon heb ik last van opkomend schuim in de douche, lavabo en keuken. Dit schuim is potentieel gevaarlijk voor mij, aangezien ik een immuniteitsziekte heb. Het is uitermate belangrijk dat ik hier zeker niet mee in aanraking kom.

Het opkomend schuim is niet het enige probleem. Op sommige momenten komen er zelfs uitwerpselen van de buren mee. Niet alleen ik, maar ook mijn buren hebben hier last van. Elke keer opnieuw bellen we de technische dienst.  Steeds opnieuw vertellen ze ons dat het probleem te wijten is aan pampers, natte doekjes en oorstokjes doe bewoners door het toilet spoelen. Ik heb dit nooit beschouwd als de primaire oorzaak. Ik heb gesproken met mensen die een lange ervaring in “den bouw” hebben. Ze hebben me meermaals gezegd dat dit probleem veroorzaakt wordt doordat de druk in leidingen niet correct is. Hierdoor gaat alles binnen in de appartementen in de plaats van naar de riool.

Nadat we dit probleem al lang hadden aangekaart, werd een aannemer aangesteld. Deze heeft vastgesteld dat er twee buizen niet goed liggen. Hij heeft de buizen goed gelegd en ondersteund, maar een tijdje later kwam het probleem terug. Bij mijn buurman was het zo erg dat hij na een ingrijpen van de technische dienst, na 25 minuten alweer last had van het schuim.

Door de ingreep is het probleem minder erg, maar het is nog steeds niet weg. Het probleem maakt dat ik erg creatief moet leven. Ik moet allerlei maatregelen nemen opdat ik niet elke dag de badkamer moet ontsmetten met Dettol. Ik leg een dunne plank op de wc-rand en laat daarop de bril en het deksel rusten. Enkele maanden was het nodig dat ik daarop nog een emmer van 10 l water zette omdat de druk soms deksel, wc-bril en plankje omhoog duwde. In het gaatje van de lavabo stak ik een kleine ballon die het schuim tegenhield. In de douche waar een plaatje is met gaatjes, leg ik nog steeds van die roze opneemvodden, vierdubbel geplooid. Daarop staat nu een emmer met 10l water in. Vroeger stonden er twee emmers van 10 liter water op.  Elke keer als ik weg ben, moet ik dit alles eerst nakijken. Als ik het al eens vergeet, kom ik met schrik thuis omdat dan vaak alles nat is in de badkamer, rond de lavabo in de keuken of  er staat 10 tot 40 cm schuimin de douche  (als ik de douchedeur heb dicht gedaan tenminste).

Ik wil dat er eindelijk een oplossing komt voor deze situatie. Dit is niet leefbaar voor mij.

Advertenties

One thought on “Afwassen met schuim van de buren

  1. Ik kwam deze namiddag thuis, had gisteravond gedoucht en vergeten om plaatje met gaatjes dicht te stoppen met vod en emmer water erop. Had prijs toen ik deze namiddag thuis kwam rond 15u30, in douche een laag van +- 5cm schuim van de buren …

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s