Welke weg ga ik? De moeilijke of de moeilijkere?

Maressa* is een jonge vrouw van 23 jaar. Ze heeft een zoontje van 4 jaar. Door de gokverslaving en het gedrag van haar man, wil ze niet langer bij hem wonen. Ze wil zo snel mogelijk de scheiding inzetten. Haar beslissing om deze man te verlaten, was niet naar wens van haar dominante vader. Zijn ongenoegen escaleerde tot dreigementen. Uit angst voor haar vader kan ze ook niet bij familie verblijven. Ze verbleef tijdelijk in een opvangcentrum om van daaruit op zoek te gaan naar een eigen appartement, een eind weg van haar vader. Deze zoektocht verloopt niet gemakkelijk. Haar invaliditeitsuitkering maakt de zoektocht niet gemakkelijker. De meeste geschikte appartementen zijn te duur. Uit noodzaak huurt ze een appartement waarvan de huurprijs eigenlijk veel te hoog ligt in verhouding met haar inkomen. Hierdoor moet ze besparen op andere belangrijke zaken zoals eten, verzorgingsproducten, verwarming,…

 * Maressa is een fictieve naam

Opgetekend door JAC Plus

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s