Een werkloosheidsuitkering? Sorry daar verhuren wij niet aan

Maarten* is 20 jaar en komt aankloppen bij ons met de vraag naar opvang voor hem en zijn moeder. Hij vertelt dat hij en zijn moeder al sinds juni  zoeken naar een woning. Ze werden uit hun huurappartement gezet omdat de eigenaar het ging verbouwen.

De huisbazen willen echter niet aan hen verhuren. Dit omdat zijn moeder een werkloosheidsvergoeding heeft en geen inkomen via werk. De waarborg kunnen ze wel zelf betalen. Op dit moment schiet nog maar een 100 euro van hun gezamenlijk inkomen van 1800 euro over. Ze hebben betaald voor hun verblijf bij vrienden waar ze tot vandaag mochten verblijven. Daarnaast zijn er deurwaarders en rekeningen betaald. Maarten lijkt degene te zijn die het gezin draagt. Er is ook nog een oudere broer. Die woont samen met zijn vriendin in een sociale woning, dus ze kunnen er niet voor onbepaalde duur intrekken. Ze zijn daar nu.

*Maarten is een fictieve naam

Opgetekend door CAW Metropool

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s