Waar kan Jan terecht?

Jan* is een 27 jarige man die in een beschutte werkplaats werkt. Hij huurt al jaren een appartement in Antwerpen voor 500 euro, met kosten inbegrepen.

Een jaar geleden is hier brand geweest. Het appartement werd onbewoonbaar verklaard. Hij kon bij familie logeren tot het appartement terug in orde was. Een paar maanden geleden was het eindelijk zo ver. Het verlossende telefoontje van de huisbaas kwam. Jan kan eindelijk terug naar z’n eigen stekje.

Jan woont er nu al enkele maanden, zonder elektriciteit of verwarming. “Binnenkort wordt het gemaakt”, hoort Jan voor de zoveelste keer.

Twee maand geleden contacteert Jan de huisbaas weer: “hoe zit het met de verwarming?”  De huisbaas geeft hierop geen antwoord, maar zegt wel dit: “ik wil vanaf volgende maand de huur met 50 euro opslagen”.

Jan weet  niet meer wat te doen, hij kan nergens anders terecht. Een man alleen vindt moeilijk een huurappartement en zeker wanneer die in een beschutte werkplaats werkt. Bij familie kan en wil hij niet meer terecht.

Jan woont nog steeds in het appartement, zonder elektriciteit, zonder verwarming…

*Jan is een fictieve naam

Opgetekend door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s