Zonder verwarming of water

Alice*, een alleenstaande mama van 30  jaar, heeft een dochter van 3  jaar. Ze leeft van een leefloon. Ze woont met haar dochter in een appartement voor 420 euro per maand, alle kosten inbegrepen. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wees daar maar zeker van. Want er is geen verwarming of water aanwezig. De verhuurder is niet van plan om daar iets aan te veranderen.

Ze kloppen aan voor hulp. De zaak komt voor in het gerecht. Alice wint de zaak. Nu woont ze in een veel beter appartement. In haar vorige appartement is er niets veranderd. Er woont weer een gezin. Dit gezin is illegaal. Ze klagen niet want ze zijn al blij met een dak boven hun hoofd.

*Alice is een fictieve naam

Opgetekend door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s