Een gezin met schulden

Een gezin met drie kinderen woonde meer dan drie jaar op een klein 1-slaapkamer appartement. Hiervoor betaalden ze 525 euro huur.

Toen de huisbaas wist dat de vrouw zwanger was van het jongste kind moesten ze verhuizen.  Ze kregen 4 maanden tijd om een nieuwe woonst te zoeken.

Via via vonden ze een appartement. De huur is wel een stuk hoger dan ze verwacht hadden. Het gezin kon maximum 550 euro betalen aan huur. De huur van dit appartement is 650 euro. Een goedkoper appartement waar ze terecht kunnen met 3 kinderen is niet te vinden.

De moeder betaalt elke maand 400 euro af om haar schulden uit het vorige huwelijk af te betalen. Met een inkomen van ongeveer 1000 euro en de kinderbijslag blijft er niet veel meer over.

Gelukkig staat het gezin er ondertussen beter voor. Door de hulp van verschillende organisaties, heeft de man eindelijk werk gevonden. Ze wonen nu in een appartement in Zwijndrecht. Daar zijn de appartementen een stuk goedkoper. Ook krijgen ze nu steun van het OCMW in Zwijndrecht.

Opgetekend door Samik

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s