Onbewoonbaar, maar betaalbaar

Een koppel, beiden rond de 45 jaar, is jaren op zoek geweest naar een goede woonst voor een betaalbare huurprijs. Ze leven van een werkloosheids- en invaliditeitsuitkering. Erg veel ruimte in hun budget is er niet.

Hun huidige woning, waarvoor ze 500 euro huur betalen (inclusief elektriciteit), is onbewoonbaar verklaard. Het gebouw is in slechte staat, de trap is fout geplaatst, er is overal schimmel en de isolatie is slecht.

De huisbaas heeft tijdelijk een machine geplaatst om het vocht uit de woonruimte te verwijderen, maar dit zonder effect. Een andere poging om het schimmelprobleem op te lossen, is er niet geweest. Ook de andere problemen worden niet aangepakt. Dit heeft zware gevolgen voor de gezondheid van de huurders.

Tot hiertoe vinden zij geen andere betaalbare woning. Een sociale woning lijkt ook geen oplossing. Ze staan al 5 jaar op de wachtlijst.

Opgetekend door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s