Met 4 op 25 vierkante meter

Een  gezin met 2 kinderen (4jaar en 14 maanden) woont in een studio van 25 vierkante meter. Hiervoor betalen ze 420 euro huur. Alle kosten worden apart betaald. Voor een gezin met als gezamenlijk inkomen 1000 euro per maand is dit een grote hap uit het budget.

Het appartement is heel slecht geïsoleerd. Er is overlast door ongedierte. ’s Nachts als het gezin slaapt horen ze de muizen rondlopen. Nu blijkt dat dit appartement al maanden geleden onbewoonbaar is verklaard. De huisbaas heeft dit niet verteld aan het gezin. Door in deze ongezonde omgeving te leven, hebben de kinderen gezondheidsproblemen.

De zoektocht naar een nieuwe woonst gaat erg moeizaam. Uiteindelijk vindt het gezin “via via ” een appartement. Het appartement is 45 vierkante meter groot, alles is naar behoren in orde! En dit voor 520 euro per maand. De vader heeft een betere job in een restaurant gevonden. Hij verdient 1000 euro per maand, evenveel als het vroegere totale inkomen van het gezin.

Ze zijn blij met hun nieuwe appartement, de kinderen zijn gezonder, en er lopen geen muizen rond. Het is erg schrijnend dat het gezin zo lang in slechte omstandigheden heeft moeten leven, zonder enige hulp of andere oplossing…

Opgetekend door Samik

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s