Op straat met een kind

Yordan en Lidiya* melden zich aan bij het algemeen onthaal van CAW-Metropool. Samen hebben ze een kindje van 4 jaar. Ze huurden een huis, maar dat is verkocht. De nieuwe eigenaar wilde niet aan hen verhuren. Ze moesten noodgedwongen op zoek naar een nieuwe woning. Ondertussen zijn ze twee  maanden dakloos. Hun zoekwerk leverde niets op.

Yordan heeft ook nog een ongeval gehad. Hij heeft zich zeer zwaar verbrand. Er waren twee operaties nodig en Yordan heeft een maand in het ziekenhuis verbleven. In die tijd konden ze niet zoeken naar een woonst.

Ze zijn op zoek naar een woning in het Antwerpse voor 450-500 euro. Enkel Yordan heeft een inkomen, 1100 euro via de ziekenkas. Hij kan nu niet gaan werken wegens zijn ongeval. Lidiya zoekt werk, maar spreekt te weinig Nederlands.  Ze hebben ook een heel aantal schulden opgebouwd.

De afgelopen twee maanden hebben ze bij verschillende vrienden verbleven. Nu is hun netwerk uitgeput. Ze slapen samen met hun dochter in de auto. Hun dochter is ook al een maand niet meer naar school geweest.

*Yordan en Lidiya zijn fictieve namen

Opgetekend door CAW-Metropool

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s