Huren met een uitkering

Amina* is 51 jaar. Ze woont op een klein appartement in Antwerpen-Noord. Om in haar appartement op de derde verdieping te geraken, trotseert ze elke dag de gevaarlijk steile trappen. Voor dit kleine appartement betaalt ze 480 euro, zonder energiekosten. Dat is erg veel als je leeft van een OCMW-uitkering.

Amina zoekt wel naar werk, maar het is niet gemakkelijk. Doordat ze artrose heeft, kan ze enkel licht werk uitvoeren. Ze wilt graag verhuizen zodat ze minder trappen moet doen. Na lang zoeken vond ze een appartement op het gelijkvloers, maar de gevraagde huurprijs van 680 euro kan ze niet betalen.

 

* Amina is een fictieve naam.

Opgetekend door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s