Waarborg

Samantha*  huurt een bescheiden appartement. De huur bedraagt 480 euro per maand. Bij het afsluiten van het contract heet Samantha 3000 euro waarborg moeten betalen! Dit werd niet op een geblokkeerde rekening gestort. Na 5 jaar heeft de eigenaar  het contract opgezegd. Hopelijk krijgt ze het volledige bedrag terug. Naar de intrest zal ze kunnen fluiten,…

Feit:

Bij het afsluiten van een huurcontract wordt er een waarborg gevraagd door de eigenaar. Deze waarborg mag maximum 2 maanden huur bedragen (3 maanden wanneer de waarborg in schijven wordt betaald) en moet  gestort worden op een geblokkeerde rekening waar enkel met toestemming van zowel de huurder als de verhuurder het geld van afgehaald kan worden. De intresten komen de huurder toe.

*Samantha is een fictieve naam.

Opgetekend door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s