Een straatje zonder eind

Zouliga*  woont met haar man en 4 kinderen op een appartement in Borgerhout. Het appartement is slecht geïsoleerd en heeft heel wat mankementen.

 Ze laat  de energiesnoeiers  op bezoek komen. De energiesnoeiers geven tips waardoor je energie kan besparen en je energierekeningen kan doen dalen.

 Zouliga krijgt veel tips. Er valt in haar appartement heel wat te doen: strips plakken aan de ramen, aluminiumfolie achter de verwarming, spaarlampen gebruiken, …… Voor het aanpakken van een aantal problemen heeft ze de hulp van de huisbaas nodig en die krijgt ze niet.

 Zouliga heeft ook  last van schimmels en soms ook van muizen.

Vaak komt haar post niet of te laat terecht omdat er niet voldoende brievenbussen zijn. Daardoor is ze soms te laat met facturen betalen en moet ze administratieve kosten extra betalen. Voor een gezin dat het financieel  al moeilijk heeft,  is dit een zware last.

Eigenlijk wil ze beter wonen.  Ze is al lang op zoek naar iets anders, maar vindt niets onder andere omwille van haar lage inkomen. Ze gaat zich laten inschrijven bij het Sociaal Verhuurkantoor in Antwerpen  Ze weet echter, dat vertelden ze haar vooraf,  dat de kans op succes erg klein is. Het SVKA heeft weinig grote appartementen in beheer en  er staan al meerdere grote gezinnen op de wachtlijst. 

Het lijkt wel een straatje zonder eind.

Hoe lang ze nog in de huidige woning kunnen wonen is ook niet zeker.  De huisbaas heeft zelf schulden en er is beslag gelegd op de huur! De huur moet  gestort worden aan de schuldeiser van de huisbaas. Veel hoop op verbetering in de situatie is er niet,…

*Zouliga is een fictieve naam

Opgetekend door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s