Een geschikt appartement komt nooit alleen,…

Salama, een jonge vrouw, is een alleenstaande moeder die hoogzwanger is van haar tweede kindje. Ze is sociale huurder van een appartement met 1 slaapkamer en  had bij het begin van haar zwangerschap een overplaatsing gevraagd naar een appartement met 2 slaapkamers.

Deze brief werd geschreven op vrijdag, voor de maandag waarop de bevalling in gang moest gezet worden:

Geachte,

Aangezien ik van mijn 2e kindje in verwachting ben, had ik me een tijd geleden opgegeven voor een woning met 2 slaapkamers.  Om zo snel mogelijk kans te maken op een geschikte woning, heb ik me op de wachtlijst gezet bij de verschillende huisvestingsmaatschappijen van Antwerpen.

Ik was blij te horen dat men bij Woonhaven een appartement vrij had voor mij.  Onmiddellijk na toezegging door Woonhaven, heb ik mijn opzeg gedaan bij ABC.

Tot mijn verbazing moet ik echter 2 maanden dubbele huur betalen: de opzeg bij ABC is 3 maanden, en Woonhaven die een appartement ter beschikking heeft waar ik vanaf juni in moet trekken als ik het wil hebben.

U begrijpt waarschijnlijk wel dat dit een zeer zware financiële last is voor mij, en voor elke sociale huurder in dat geval.  Vandaar dat ik toch wil aandringen op een herziening van deze vereisten. Kunt u eventueel met Woonhaven deze wissel op elkaar afstemmen?

De wachtlijsten staan immers vol mensen die onmiddellijk in mijn appartement zouden kunnen trekken bij ABC.

Ik hoop op uw begrip en kijk uit naar uw antwoord.

Woonhaven heeft na lang aandringen zijn best gedaan om de kosten voor Salama zo laag mogelijk te houden: ze kreeg een korting voor de eerste maand. ABC beloofde zijn best te doen, maar trof geen concrete maatregelen.

Opgetekend door Samenlevingsopbouw Antwerpen stad

Zou het niet mogelijk zijn om meer afstemming te krijgen voor sociale huurders die van de ene maatschappij naar de andere gaan?  Is dat niet gewoon een kwestie van goede afspraken en collegialiteit?

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s