En de zoektocht gaat door,…

Gisteren ging ik met een gezin mee een appartement bezoeken. We hadden een afspraak om 18.30 uur  met iemand van het immobiliënkantoor.

Het gezin is  al meer dan 2 jaar op zoek naar een betaalbaar appartement dat groot genoeg is voor de ouders en de 3 kleine  kinderen. Hun huidig appartement telt 1 slaapkamer en is in slechte staat; vooral veel vocht. De huisbaas zet hen onder druk,  hij wil het gezin er uit.

Met z’n allen stappen we eerst op de bus en op het Astridplein stappen we over op de tram. Voor de drie kinderen een hele reis. Ze hopen voor de zoveelste keer dat ze naar een mooi appartement gaan verhuizen. Ze hebben al veel appartementen gezien, maar nooit was het voor hen. Immokantoren of verhuurders kozen steeds voor meer solvabele kandidaten of huurders zonder kinderen of met één kind of…..

Hat appartement bevindt zich  aan de  Sint Bernardsesteenweg . Als we aankomen staat er al een hele rij te wachten. Allemaal kandidaten die op hetzelfde uur zijn uitgenodigd. De vrouw van het immobiliënkantoor komt een kwartier te laat. Als een vrouw (met hoofddoek) daar een opmerking op geeft,  krijgt ze dadelijk lik op stuk. Ze mag het appartement niet meer bezoeken, het zal niet aan haar verhuurd worden.

Alle kandidaten moeten via een onveilige  trap  naar het tweede verdiep en we wachten in de hal. We kunnen al een blik werpen in het appartement. De slaapkamer en badkamer zijn toegankelijk via de kleine tweede slaapkamer. Er is een apart toilet  maar  het staat in de ruimte van de keuken zonder dat er een plafond in het toilet is.  We mogen twee per twee binnen, wij zijn met drie. Er is geen sprake van dat we met drie binnen gaan. Ondertussen is het jongste kindje op van de zenuwen: van de drukte, de ruzie, de vele mensen, alle  indrukken. Ze plast in haar broek….

We besluiten niet meer binnen te gaan en vangen de reis terug naar huis aan.

De zoveelste  teleurstelling.

Opgetekend door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s