Discriminatie op de woonmarkt!

S. leeft van een invaliditeitsuitkering van ongeveer 1050 euro per maand. Hij woont al drie jaar in een gemeubelde studio in de Dambruggestraat in  2060 Antwerpen. De huur bedraagt 450 euro per maand, alle onkosten inbegrepen. Het huis is echter in slechte staat . Vorige huurders of bezoekers richtten heel wat vernielingen aan en regelmatig slapen er druggebruikers  in de hal,…. Het pand staat op de zwarte lijst van het OCMW.  Het gevolg is dat het OCMW aan cliënten weigert de huurwaarborg te betalen als ze in dit gebouw een woning huren.

In 2011 krijgt S. in hetzelfde woningblok een nieuwe studio en een nieuw huurcontract.  Ondanks aandringen van de eigenaar weigert  het OCMW de waarborg te betalen. S blijft er wel wonen.

Hij schrijft zich in bij het SVK die hem de raad geeft een woonst te zoeken op de private markt. 

In 2011 schrijf hij zich in bij de Sociale Woonmaatschappij. Beide tot op dit moment zonder resultaat.

In mei 2012 is er een uitdrijving uit de studio in de Dambruggestraat wegens einde van het huurcontract. De eigenaar wenst niet langer te verhuren aan S..  Sindsdien is hij dakloos en op  zoek naar een woning.   Verhuurders haken af als ze horen dat hij een vervangingsinkomen heeft en beroep moet doen op een huurwaarborg van het OCMW. Ook het feit dat hij van buitenlandse origine is speelt een rol.

S. is een man met psychiatrische problemen.  Hij mist de structuur om intensief en volgehouden te zoeken en te onderhandelen met eigenaars.

Opgetekend door Modem, CAW Metropool

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s