Elk huisje heeft z’n kruisje

Tot voor kort leefde Souhaila* samen met haar man  in een zeer ongezond appartement in Borgerhout.  Alle muren waren vochtig en stonden vol schimmel. Er was geen centrale verwarming , de geiser werkte slecht en de gaskachel was defect. In heel het huis hing een rioolgeur omdat de rioolbuis in de kelder lekte en de kelder vol rioolwater stond. Daardoor was er geen toegang tot de kelder en konden meterstanden van gas en elektriciteit niet meer genoteerd worden.Voor dit slechte, ongezonde en gevaarlijke appartement betaalde Souhaila 370 euro huur!!! Ze contacteerde regelmatig de huisbaas, maar hij weigerde iets te herstellen.

Na het bezoek van een energiesnoeier en zijn vernietigend verslag over de woning beslist Souhaila iets te ondernemen. Het wordt haar allemaal te veel. Ze contacteert het woonkantoor om een procedure voor ongeschikt- en onbewoonbaarverklaring te starten.  Het woonkantoor krijgt de huisbaas moeilijk te pakken.  Wat later is de  huisbaas genoodzaakt zijn huis te verkopen wegens schulden.

Gelukkig komt  er een einde aan de lijdensweg van Souhaila. Ze krijgt een appartement bij  Woonhaven toegewezen. Het in orde brengen van alle documenten loopt  niet  vlotjes, maar het lukt.  Alleen, …… sinds 2 maanden heeft ze een grote vochtplek in haar badkamer. De communicatie met de technische dienst verloopt moeilijk.

* Souhaila is een fictieve naam.

Opgetekend door Samenlevingsopbouw Antwerpen stad.

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s