Gezocht: Belgische huurder

Laura* is een prille 30-er met Italiaanse roots. Ze spreekt perfect Nederlands, enkel haar zuiders accent en soms een schoonheidsfoutje verklappen dat ze geen Belgische dame is.… Voorlopig woont ze bij een vriendin, maar ze wil terug zelfstandig kunnen leven. Haar inkomen bestaat uit een invaliditeitsuitkering en ze is op zoek naar een appartement of studio…

Gezien Laura een erg zelfstandige en verstandige vrouw is, stel ik niet direct voor om dit samen met haar te doen. Ik ga er vanuit dat zij zichzelf als de beste kan verkopen met haar vrolijke karakter, haar mondigheid en haar uitstraling. Maar niks blijkt minder waar… Na verschillende pogingen lijkt Laura het op te geven. Zodra de meeste huisbazen horen dat ze geen Belgische is, haken ze meteen af. Sommigen met een smoesje (zoals: ‘ik heb er al iemand op staan om vandaag naar het appartement te komen kijken, maar als dat niks wordt bel ik u wel terug’), anderen een beetje minder discreet (zoals: juffrouw, ik heb niks tegen vreemdelingen, jullie mogen hier van mijn part allemaal rondlopen, maar ik ben toch op zoek naar een Belg’).

De paar keren dat zij toch kon gaan kijken naar een appartementje, werd zij (vriendelijk) de deur gewezen toen bleek dat ze de waarborg via het OCMW zou aanvragen en toen zij geen ‘voltijdse tewerkstellingsfiches’ kon voorleggen…

*Laura is een fictieve naam

Opgetekend door straathoekwerk

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s