Doe de sociale stemtest

Vandaag is in Brussel http://www.socialestemtest.be gelanceerd. De sociale stemtest is de kers op de taart van “Ieders stem telt”. Het is belangrijk om bewust te kiezen wie je stem krijgt. Dit heeft immers veel invloed op je leefsituatie voor de komende jaren.

Via de “Sociale Stemtest” kan je uitzoeken bij welke ideologie je het dichtste aanleunt. Dit zijn de politici die mee het lokale woonbeleid gaan bepalen. Zij nemen aanbevelingen mee naar het Vlaamse en het Federale niveau. Denk goed na over wie je jouw stem geeft.

Doe de Sociale Stemtest

Bekijk de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober ook eens door een sociale bril!

 

Het hebben van een dak boven het hoofd, voldoende inkomen om van te leven, wonen in een leefbare wijk. In verkiezingscampagnes verdwijnen deze sociale thema’s vaak naar de achtergrond. Terwijl dit de thema’s zijn waar mensen die het moeilijk hebben écht van wakker liggen. Op lokaal niveau kunnen politici voor deze mensen een groot verschil maken in de strijd tegen armoede en uitsluiting. Want iedereen heeft recht op een menswaardig leven.

Op basis van duizenden gesprekken met maatschappelijk kwetsbare mensen in Vlaanderen en Brussel ontwikkelden politicoloog Dave Sinardet (verbonden aan de Universiteit Antwerpen en de Vrije Universiteit Brussel) en het onafhankelijk studiebureau Tree Company in opdracht van de sector Samenlevingsopbouw de ‘Sociale Stemtest’. Met deze online stemtest kun je jouw mening toetsen aan de standpunten van de politieke partijen over energie, wonen, gezondheidszorg, onderwijs, armoede …

Beantwoord de stellingen en kom te weten bij welke politieke partij jouw mening best aansluit en waarom.

De Sociale Stemtest is onderdeel van het project ‘Ieders stem telt’. Een initiatief van Samenlevingsopbouw en vele welzijnspartners in Vlaanderen en Brussel – www.iedersstemtelt.be*


* Zie voor de Franstalige versie van het project www.unevoixpourtous.be en doe de Sociale Stemtest op  www.monvotesocial.be

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s