Klein maar niet gezellig

Rachid, zijn vrouw en hun 4 kinderen wonen op Linkeroever.   Hun jongste dochter is 3 jaar, hun zonen zijn 5,5 jaar en 7 jaar en de oudste dochter is 9 jaar.

Rachid woont sinds 2004 in een appartement met 2 slaapkamers.  Op dat moment hadden ze  1 dochter. Het appartement was groot genoeg.

Intussen hebben ze  4 kinderen. Het is moeilijk wonen in het kleine appartement dat slecht geïsoleerd is.  Ze staan sinds 2008 op de wachtlijst voor een mutatie naar een groter appartement.  Ze hebben  2 jaar te lang gewacht om zich op de wachtlijst te zetten door een communicatiefout met de maatschappelijk werker. Hij dacht dat zijn jongste kind 2 jaar oud moest zijn voor je een mutatie kon aanvragen.

Toen zijn jongste dochter nog een baby was, sliep ze bij de ouders op de kamer.  Intussen slapen de 4 kinderen op 1 kleine slaapkamer.  Wonen op een kleine oppervlakte met 6 mensen eist zijn tol.  Er zijn vaak spanningen in het gezin en tussen beide ouders.  Zowel zijn oudste dochter als zijn oudste zoon hebben hun eerste leerjaar moeten overdoen.  Ze vinden weinig rust in huis en kunnen hun huiswerk niet behoorlijk maken.  Rachid zelf is vaak buitenhuis omdat hij anders geen rust vindt.

Rachid hoopt dat hij snel een groter appartement krijgt.  De huisvestingsmaatschappij heeft gezegd dat hij snel aan de beurt komt en bovenaan de wachtlijst staat.

Opgetekend door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s