Zusterliefde

Mijn zus zocht een betaalbare studio. Doordat ze een invaliditeitsuitkering krijgt, is haar budget erg beperkt.

Ze vindt via een immo-website een studio en neemt contact op met het immo-kantoor. Mijn zus maakt een afspraak om de studio te gaan bekijken. Er zijn wat gebreken zo blijkt: de voordeur hangt uit zijn kader en kan niet op slot, de keukenkasten hangen deels uit de muur. Er werd ons verzekerd dat dit geen probleem zou vormen. “Alles wordt hersteld voor de huurperiode van start gaat” belooft het immo-kantoor.

Mijn zus tekent in goeder trouw. Wanneer ze erin trekt blijkt niets in orde te zijn. De huisbaas is onbereikbaar. Deze verblijft voor het grootste deel van het jaar in het buitenland.

Er komen nog gebreken naar boven: er komt een kabel uit een elektriciteitskast in de gang. Deze loopt naar een studio hoger: de bovenbuur tapt af, want heeft geen elektriciteit meer na een woningbrand.

Uiteindelijk zegt mijn zus de studio op. De 2 maanden huurwaarborg , die ziet ze niet terug.

De zoektocht naar een nieuwe studio is niet evident. Overal moet je huurwaarborg betalen maar ondertussen is het spaargeld op. Via begeleiding van het OCMW kan ze de huurwaarborg via hen krijgen.

Helaas wordt het dan nog moeilijker. Niet iedereen wilt verhuren aan iemand die de huurwaarborg via het OCMW krijgt. Ze zijn bang dat mijn zus de huur dan ook niet kan betalen. Dit ondanks dat mijn zus vrijwillig in budgetbeheer gaat om te voorkomen dat ze schulden zou maken.

De zoektocht gaat nog steeds verder…

Een bezorgde zus

Dit verhaal werd spontaan ingestuurd. Heb jij ook een verhaal dat op deze blog past? Mail lieke.knoops@samenlevingsopbouw.be

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s