Gezelligheid heeft een prijs

Kurt* heeft een gezellig groot gezin met 4 kinderen. Het appartement waar ze wonen wordt echter te klein, want de kinderen blijven maar groeien en hij is al maanden op zoek naar een huurappartement of woning met 3 slaapkamers.

Kurt heeft een goeie job en zijn budget is 900 euro voor de huur. Niet slecht, denkt hij. Daar moet je toch iets voor kunnen vinden! Kopen is geen optie,  ze hebben geen spaarcenten om de notariskosten te betalen. Kurt en zijn gezin heeft geen “baksteen” in de maag. Huren is de keuze die dit gezin heeft gemaakt.

Het valt echt niet mee om een woning met 3 slaapkamers te vinden in Antwerpen. Er zijn er maar erg weinig te vinden op immoweb en via andere kanalen.

Ze zitten ook wat gebonden aan de locatie: de school van de kinderen moet toch een beetje in de buurt liggen, want een andere school vinden voor 4 kids is al even moeilijk als een nieuwe woonst.

En dan komt de verrassing: telkens als er toch een appartement met 3 slaapkamers binnen het budget en op de gepaste locatie te huur is, botst Kurt op het feit dat de huisbaas slechts 2 kinderen toelaat! Nee, nee, nee, 4 kinderen zorgt voor overlast. Dat kan niet voor de andere huurders en zorgt voor te veel slijtage aan de woning.

Sociale huisvesting met 3 slaapkamers? Wetende dat er gezinnen zijn binnen de sociale huisvesting (dus met voorrang) die al jaren wachten op overplaatsing naar een groter appartement, kunnen we Kurt hier niet veel hoop op geven.

Opgetekend door Samenlevingsopbouw

Feiten: De enorme schaarse aanbod op de huurmarkt in Antwerpen zorgt ervoor dat huisbazen zeer selectief (kunnen)  zijn in het aanvaarden van huurders, ook al is dat niet wettelijk. Discriminatie van grote gezinnen?  Het mag niet, maar het gebeurt wel elke dag.

*Kurt is een fictieve naam

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s