Zorg voor onze bejaarden?

Francine*, een 75-jarige vrouw meldt zich aan op onze dienst met een woonprobleem. Zij huurt al 40jaar een appartement in Hoboken aan een lage huurprijs (onder de 400 euro). De huisbaas heeft haar schriftelijk opgezegd omdat hij het pand gaat renoveren. Francine* krijgt 6 maanden de tijd om het pand te verlaten en een andere woonst te vinden. Aangezien dit niet evident wegens de hoge huurprijzen heeft ze zich  ingeschreven bij woonhaven. Daar hebben ze haar meegedeeld dat ze via het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) voorrang kan krijgen op een sociale woning. Die voorrangsmaatregel is zeer beperkt en voor 2012 reeds uitgeput…

*Francine is een fictieve naam

Opgetekend door: CAW-Metropool

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s