Een gratis douche

Liesbeth* en Maarten* gaan op zoek naar een woning in Antwerpen. Het zijn 2 vrienden die samen een appartement willen huren zodat het betaalbaar wordt. Bij het afsluiten van het contract krijgen ze opeens te horen dat ze er een maand later in kunnen dan eerst afgesproken was. Het raam moet eerst vervangen worden. Dat ze er pas in kunnen trekken wanneer alle ramen erin staan lijkt hen nogal normaal maar een maand wachten vinden ze erg lang. Het is vervelend maar ze weten niet goed wat ze ermee moeten doen. Ze wachten geduldig  een maand.

Wanneer ze in het appartement wonen stellen ze vast dat de afvoer van de wasbak niet goed werkt, er is een raam dat  niet open kan, de badkamer is slecht verlucht. Voor deze dingen vinden ze allemaal een oplossing.

Wanneer ze hier 8 maanden wonen komt Liesbeth na een vakantie thuis. Ze hoort de douche druppelen. Een beetje boos stormt ze de badkamer binnen. Tot haar verwondering komt er geen water uit de douchekraan. Ze kijkt rond en merkt op hoe vochtig heel de badkamer is, er zijn schimmelvlekken, dat was anders nooit. Opeens valt haar oog op het plafond. Er zit een scheur in het plafond. De leiding van de bovenburen is stuk. Elke keer als zij douchen krijgt hun verdiep  een gratis douche.

Ze melden dit probleem aan het kantoor waarvan ze huren. Ze sturen mails, laten berichten achter, spreken boodschappen in op het antwoordapparaat. Allemaal tevergeefs,… Na een maand krijgen ze telefoon van het kantoor om te vragen “of het probleem al opgelost is”.

Liesbeth en Maarten geven hun opzeg. De resterende maanden zijn ze beide terug bij hun ouders gaan wonen. Wanneer ze het appartement gaan leegmaken is de badkamer vol schimmels. Ze hebben dit volledig proper gemaakt uit schrik dat ze zouden moeten betalen om dit op te kuisen.

Achteraf horen ze van de onderburen dat het appartement terug verhuurd is zonder dat het lek hersteld is.

* Liesbeth en Maarten zijn fictieve namen

Opgetekend door: Samenlevingsopbouw Antwerpen stad

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s