Besparen om te kunnen wonen

Linda* is een gescheiden moeder van 2 kinderen van 16 en 18 jaar. Linda leeft van een vervangingsinkomen en draagt een hele berg schulden met zich mee.  Hiervoor zit ze momenteel in collectieve schuldenregeling. Ze heeft een vriend die af en toe werkt.

Hij woont niet officieel bij haar in.

Het gezin was uit hun vorige woning in Deurne gezet wegens onbewoonbaarverklaring.

Ze vonden een nieuwe woning op Zurenborg.  Deze woning zag er op het eerste zicht goed uit.  Eenmaal dat ze er woonde bleek er ook hier schimmel in de living door een lek in het dak.  De kinderen sliepen in de kamer van Linda en zij sliep met haar vriend in de living omdat de kinderkamers té beschimmeld waren.

Ook hier had de huisbaas geen oren naar hun klachten en verkocht het gebouw.  De nieuwe eigenaar had alle begrip voor hun situatie en begreep dat het onverantwoord was om mensen in het appartement te laten wonen.  Ze kregen 3 maanden tijd om iets anders te zoeken en betaalden 350€ in plaats van650€.

Nu wonen ze in een groot en mooi appartement  in Wilrijk.  Maar hier moet wel een prijs voor betaald worden.  De huishuur bedraagt 825€ inclusief gas. De elektriciteit moet apart betaald worden.  De schuldbemiddelaar vindt het appartement te duur en wil dat Linda een goedkoper appartement zoekt.  Linda weigert dit, ze wil niet opnieuw verhuizen en bespaart dan liever op andere dingen. Een gezonde woonst eist zijn tol.

*Linda is een fictieve naam in functie van de privacy.

Opgetekend door: Straathoekwerk

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s