Een leugentje om bestwil

M. en Z. wonen samen met hun 3 kinderen, jongens van 20 en 13 jaar oud en een dochter van 17,  in een appartement op de 2de verdieping in een oud gebouw, van in totaal 4 appartementen.  Het gebouw is in slechte staat en staat te koop.  Als je het gebouw binnenkomt moet je, je adem inhouden tot je  boven bent want er hangt een verschrikkelijke stank.  Ze betalen 375€ voor een appartement met 3 slaapkamers.

Z. werkt voltijds met dienstencheques.  M. heeft een tewerkstelling via artikel 60* achter de rug. Dit is een tewerkstellingstraject via het OCMW voor een beperkte tijd. Hij zoekt momenteel werk.  De 3 kinderen studeren nog.

Het gezin staat reeds 3 jaar op de wachtlijst voor een sociale woning.  M. is bang dat als het gebouw verkocht gaat worden en dat ze snel moeten vertrekken. Dit hebben ze al eens meegemaakt met hun vorig appartement.

Na maanden zoeken zien ze een mooi appartement voor 550€ + 60€ vaste kosten, via een immokantoor.  Omdat het maar 2 slaapkamers heeft, liegt hij en zegt dat hij maar 2 kinderen heeft.  Ze mogen het appartement huren.  De kinderen delen nu met 3 een kleine slaapkamer.

* Tewerkstelling overeenkomstig artikel 60 § 7 is een vorm van maatschappelijke dienstverlening waarbij het OCMW werk bezorgt aan iemand die uit de arbeidsmarkt is gestapt of gevallen, met als doel deze terug in te schakelen in het stelsel van de sociale zekerheid en in het arbeidsproces.

Opgetekend door: Straathoekwerk

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s