Persbericht: Mama, voor Moederdag wens ik ons een beter huis

Wooncrisis in Antwerpen

13/08/2012 – Antwerpen

Iedereen heeft het recht op menswaardig wonen. Toch blijkt dat Antwerpenaren die het financieel lastig hebben, moeilijk de juiste woning vinden. De kosten voor huisvesting stijgen jaar na jaar, maar de koopkracht neemt niet gelijk toe.

Mensen zijn op zoek, maar vinden niets dat zowel kwalitatief, betaalbaar als aangepast is. Daardoor komen ze gedwongen in minderwaardige woningen terecht. Met alle gevolgen van dien: kinderen in huizen met schimmel, gezondheidproblemen, huisuitzetting wegens overbewoning,…  Dit is vaak een onzichtbaar probleem. Er bestaat veel schaamte en onbegrip over.

Een samenwerkingsverband van Antwerpse organisaties ziet het probleem elke dag groeien en wil het taboe doorbreken. Vanaf woensdag 15 augustus kan je op hun blog www.wooncrisisantwerpen.be elke dag waargebeurde verhalen lezen over wonen in Antwerpen. Ze willen dat zoveel mogelijk (kandidaat-) politici en andere Antwerpenaren de blog volgen.

De initiatiefnemers weten dat er geen eenvoudige antwoorden zijn. Ze roepen op om samen na te denken over creatieve oplossingen.

Dit is hoe Zouhims droomhuis eruit ziet. Deze tekening maakt deel uit van een reeks kindertekeningen gemaakt door kinderen in armoede.

Het samenwerkingsverband van Antwerpse organisaties ontstond vanuit ‘ieders stem telt’ (www.iedersstemtelt.be). Het Antwerps Woonplatform, StopArmoede.nu en Pash zetten hun schouders eronder.

Voor meer informatie kan u terecht bij Heidi Zwaenepoel,

heidi.zwaenepoel@samenlevingsopbouw.be, 0473 86 42 28

Advertenties

Reacties met respect voor het verhaal zijn welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s